ΕΣΠΑ Image ΕΣΠΑ Image

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

Μεταφερόμαστε στον Χρόνο

 

Περισσότερα από 60 χρόνια εμπειρίας και εξειδίκευσης στον χώρο των μεταφορών και των ανυψώσεων, έχουν τους δικούς τους σημαντικούς σταθμούς στον χρόνο.
Πρόκειται για τις στιγμές που σημάδεψαν την ανοδική μας πορεία και μας ανέβασαν πολύ ψηλά στην εκτίμηση πελατών και συνεργατών.

1958 Ο Ιωάννης Δαρδούμας κάνει τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα, με ένα τρίκυκλο
1963 Ιδρύεται η «ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΑΡΔΟΥΜΑΣ» και ταυτόχρονα αγοράζεται το πρώτο ιδιόκτητο φορτηγό Hanomac. Τα γραφεία της εταιρίας βρίσκονται στην οδό Φιλολάου 195, Αθήνα.
1970 Η εργατικότητα και το ήθος του Ιωάννη Δαρδούμα ανταμείβονται! Οι πελάτες αυξάνονται. Η εταιρία διαθέτει, πλέον, τέσσερα φορτηγά για να ανταποκρίνεται στις ανάγκες μεταφοράς οικοσκευών, εταιριών, έργων τέχνης κ.λπ. Το πιο σημαντικό έργο που αναλαμβάνει η εταιρία είναι η μεταφορά του εξοπλισμού του Πανεπιστημίου Κρήτης και ξεκινά νέα συνεργασία της με την Γερμανική εταιρεία Hoechst.
1980 Η ζήτηση και οι πελάτες συνεχώς αυξάνονται. Αγοράζονται τα πρώτα αναβατόρια και ο πρώτος μεγάλος γερανός.
1985 Ο μεγάλος γιος του Ιωάννη Δαρδούμα, Σταύρος, εντάσσεται στην εταιρία και αναλαμβάνει τις εργασίες ανυψώσεων και μεταφορών στις μεγαλύτερες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, συνέδρια και συναυλίες, εκτινάσσοντας τις υπηρεσίες και τη συνολική πορεία της εταιρίας.
1990 Μπαίνει δυναμικά στην εταιρία και ο μικρότερος γιος του Ιωάννη Δαρδούμα, Θοδωρής, ο οποίος αναλαμβάνει τον τομέα των μεταφορών. Την ίδια χρονιά αγοράζεται και το μεγαλύτερο αναβατόριο στην Ελλάδα, ύψους 40 μέτρων.
1992 Η εταιρία επεκτείνεται σε τρεις ακόμη σημαντικούς τομείς: τα ξενοδοχεία και τα σκάφη αναψυχής και κρουαζιερόπλοια, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη μεγάλων επιχειρηματιών και εφοπλιστών, καθώς και μεγάλων μετεγκαταστάσεων εταιρειών.
1996 Η εταιρία αναλαμβάνει την τηλεοπτική κάλυψη του Rally Acropolis – Ποδοσφαιρικούς Αγώνες, χρησιμοποιώντας ένα μοναδικό στο είδος του καλαθοφόρο όχημα που αγοράστηκε από τη Γερμανία, καθώς και άλλα μικρότερα. Την ίδια χρονιά αναλαμβάνει τη μεταφορά των γραφείων της εταιρίας «Ελληνικά Πετρέλαια», καθώς και άλλων μεγάλων εταιριών. Επίσης επεκτείνει την δράση της στους Ηλεκτροφωτισμούς διάφορων οδικών δικτύων.
1997 Η χρονιά της ανάληψης των Ολυμπιακών Αγώνων από τη χώρα μας αποτελεί και μία χρονιά-σταθμό για εμάς. Η εταιρία μας αναλαμβάνει σημαντικά έργα όπως την εκδήλωση του ΑΘΗΝΑ 97’ και με το ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ και συνεργάζεται με πολλές ευρωπαϊκές εταιρίες. Ο όγκος των εργασιών σε όλο το φάσμα των υπηρεσιών (ανυψώσεις και μεταφορές) αυξάνεται ραγδαία.
2000 Η εταιρία μας στολίζει ολόκληρο τον Δήμο Αθηναίων με τα μοναδικά της καλαθοφόρα και γερανοφόρα οχήματα. Επίσης συνεργάζεται με την ΔΕΗ για κλαδέματα σε ολόκληρη την Αττική. Ταυτόχρονα, αγοράζει έκταση τεσσάρων στρεμμάτων και δημιουργεί εγκαταστάσεις parking οχημάτων, συνεργείο και γραφείο κίνησης.
2002 Οι δραστηριότητες στον ξενοδοχειακό κλάδο συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό. Η εταιρία μας αναλαμβάνει τη μεταφορά του κινητού εξοπλισμού του “Hiltonκαι του ‘’Grande Bretagne’’ (‘’Μεγάλη Βρετανία’’). Την ίδια περίοδο ξεκινά και η συνεργασία με τον μεγαλύτερο ιταλικό όμιλο την ‘’BB Italy”.
2003 Μία πολύ μεγάλη στιγμή! Αναλαμβάνουμε την τοποθέτηση λαβάρων και τον σημαιοστολισμό των Ολυμπιακών Αγώνων σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο της Ελλάδας. Αυτό το τεράστιο project σηματοδοτεί και τη συνεργασία μας με τις μεγαλύτερες διαφημιστικές εταιρίες του κόσμου (μια από αυτές ήταν η Image Bowers). Ξεκινά η κατασκευή του Αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος, όπου συμμετέχουμε σημαντικά στην κατασκευή του με τα αραχνοφόρα- γερανοφόρα οχήματα μας.
2004 Οι τηλεοπτικοί σταθμοί χρησιμοποιούν τα οχήματά μας για την κάλυψη των Ολυμπιακών Αγώνων. Την ίδια χρονιά ξεκινά και η συνεργασία μας με τα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα της Ελλάδας (Athens Mall”, “Golden Hall”, “Athens Metro Mall” κ.ά.).
2007-2014 Μία επταετία γεμάτη νέες συνεργασίες, νέες προκλήσεις, ιδιαίτερα στον ξενοδοχειακό κλάδο. “Costa Navarino’’, ‘’Ikos Dassia Corfu’’, ‘’Ikos Oceania Halkidiki’’, ‘’Sherarton Hotel Rhodes’’, είναι μερικά μόνο από τα ξενοδοχεία που μας εμπιστεύτηκαν.

Όπως μας εμπιστεύτηκε και το Ελληνικό Κοινοβούλιο, το Μουσείο της Ακρόπολης, καθώς και το Ηρώδειο για εργασίες με τη χρήση των εξειδικευμένων αραχνοφόρων οχημάτων μας.
Όλα αυτά μαζί συντελούν στην επέκταση των γραφείων και των δραστηριοτήτων μας και στη δημιουργία μίας νέας εταιρίας του Ομίλου την ‘’DARDOUMAS GROUP ΜΙΚΕ’’, με αντικείμενο τις μεταφορές.
2015 Ξεκινά η συνεργασία μας με την Alpha Bank. Αρχικά αναλαμβάνουμε τη μεταφορά εξοπλισμού και διάφορες εργασίες με ανυψωτικά μηχανήματα σε όλα τα καταστήματα της τράπεζας.

Στη συνέχεια, μας ανατίθεται ένα από τα μεγαλύτερα project στον τραπεζικό κλάδο: η μεταφορά, τοποθέτηση, και αντικατάσταση, με τεχνικές εργασίες, όλων των εσωτερικών και εξωτερικών ΑΤΜ, σε όλη την Ελλάδα.
2018 Ο Όμιλος Αγγελικούση, από τους μεγαλύτερους στον ναυτιλιακό κλάδο, μας αναθέτει τη μεταφορά όλου του εξοπλισμού του.

Την ίδια χρονιά, το πρώτο ‘’Four Season Hotel’’ στην Ελλάδα, μας εμπιστεύεται την διεθνή μεταφορά, παραλαβή, τον ποιοτικό έλεγχο και την αποθήκευση του ξενοδοχειακού εξοπλισμού του και, στη συνέχεια, τη μεταφορά και τοποθέτησή του στα κτίρια του ξενοδοχείου ‘’Astir Palace’’.
2019 Ιδρύεται η τρίτη εταιρία του Ομίλου, η ‘’DARDOUMAS STORAGE ΙΚΕ’’, που έχει ως δραστηριότητα τις παντός είδους αποθηκεύσεις. Συνεχίζουμε το έργο μας στον ξενοδοχειακό κλάδο με την ανάληψη ενός νέου project που αφορά στο ξενοδοχείο ‘’Ikos Aria Kos’’.

Και ευελπιστούμε να συνεχίζουμε, για πολλά χρόνια ακόμη, να εξυπηρετούμε κάθε σας ανάγκη
ΠΑΝΩ